Palvelut ja hinnat

Omakotitalojen kuntotarkastusten lisäksi suoritamme lukuisia muita kiinteistöjen ja huoneiston omistajia sekä rakentavia kiinnostavia palveluita. Alta löydät hinnastot vakiotuotteillemme (sis. alv 24%). Kysy ihmeessä tarkempaa tietoa joko soittamalla 020 730 3240 tai sähköpostitse tai jos tiedät mitä haluat, varaa aika heti!

Omakotitalon kuntotarkastus ja kosteusmittaus 850€

KH 90-00394 suoritusohjetta mahdollisimman tarkasti noudattaen suoritettu tarkastus sekä kattava, tyypillisesti n. 15-20 sivuinen tarkastusraportti jossa selkeästi nostettu esiin riskirakenteet sekä elinkaarensa päähän tulleet rakennusosat. Energiatodistuksen teemme kuntotarkastuksen yhteydessä 50€ alennuksella eli omakotitaloon se maksaa tarkastuksen yhteydessä 300€ ja osakehuoneistoon 250€.

Aina kun mahdollista, tarkastaja käy katolla sekä yläpohjassa että alapohjassa (kun kyseessä on ryömintätilainen alapohjarakenne). Tarkastajiemme työkalupakkiin kuuluu valikoima laadukkaita mittalaitteita kuten pintakosteusmittari, lämpökamera, infrapunalämpömittari, hiilidioksidimittari, ilmankosteusmittari, piikkimittari puun kosteuden mittaamiseen, pistorasiatesteri, anemometri joita käytetään tarpeen mukaan. Kiinteistön omistajan luvalla voimme ilman lisäkustannusta tehdä 1-3 tutkimusreikää rakenteisiin reikäsahalla tai käsisirkkelillä riskikohtiin esimerkiksi kosteusmittausta varten. Raportti pyritään toimittamaan 48h kuluessa tarkastuksesta.

Tarkastuksen ja tarkastusraportin lisäksi tarkastuksen hinta sisältää aina 12kk ilmankosteusmittauksen yläpohjarakenteesta (ja ryömintätilaisen rakennuksen alapohjasta) mittarilla, joka lähettää tunnin välein lämpötila- ja ilmankosteustiedon palvelimelle jonka kautta kosteusolosuhteita voidaan seurata neljän vuodenajan yli. Tällä pystytään varmistumaan yläpohjan tuuletuksesta ja kosteusteknisestä toiminnasta. 12kk mittausjakson jälkeen mittalaite palautetaan tai mittausta voidaan jatkaa sopimuksella. Tämän lisäksi on mahdollista hankkia lisämittalaitteita esimerkiksi alapohjan, autotallin tai sisätilojen kosteusmittaukseen ja lisäksi hiilidioksidimittaukseen. Tutustu mittauspalveluun täältä.

Tarkastuksen hinta omakotitalolle on aina 850€ riippumatta asunnon koosta tai rakennuksen iästä. Ainoastaan ryömintätilaisen rakennuksen ryömintätilan tarkastuksesta veloitamme 150€ lisähinnan, joka sisältää myös 12kk ajan tehtävän ryömintätilan ilmankosteusmittauksen ja homeindeksin laskennan. Mahdolliset lisärakennukset voidaan tarkastaa samalla kertaa 150€ hintaan /kpl. Hinta on voimassa Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen sekä Kymenlaakson alueella. Katso matkakulujen laskutusperuste tämän sivun alaosasta.

Varaa aika nyt

Energiatodistukset

Teemme energiatodistukset kuntotarkastusten yhteydessä tai erikseen. Hinta on omakotitalolle 350€ ja osakehuoneistolle 250€ jonka lisäksi veloitamme matkakulut. Tarkastuksen yhteydessä tehdystä todistuksesta myönnämme 50€ alennuksen ja sen lisäksi säästät matkakuluissa. 

Sisäilmatutkimukset

Teemme sisäilmakatselmuksia, TVOC-mittauksia, toksisuusmittauksia sekä VOC analyyseja.

Sisäimakatselmus on hyvä lähtökohta tilanteen arvioinnille ja sitä täydentää hyvin TVOC -mittaus. TVOC-mittauksen avulla voi myös yksistään todeta sisäilman laadun kun on epäily esimerkiksi homeen aiheuttamasta sisäilmaongelmasta.

Toksisuusmittauksella saa yksiselitteisen vastauksen siihen, onko sisäilma puhdasta vai toksista (ja kuinka toksista). Näyte kerätään Aattelan menetelmällä ja analysoidaan Tampereen Yliopiston FICAM -laboratoriossa.

VOC-analyysit teemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoimalla Tenax -menetelmällä, joka perustuu kansainvälisiin standardeihin ISO 16000-6 ja ISO 16017-2. 

Sisäilmakatselmuksen hinta: 375€

TVOC-mittauksen hinta:

  • Itsenäisenä palveluna: 425€
  • Sisäilmakatselmuksen, kuntotarkastuksen tai toksisuusmittauksen yhteydessä 325€

Toksisuusmittausten hinnat:

  • Ensimmäinen näyte: 475€
  • Seuraavat, samalla kerralla otettavat näytteet: 225€ /näyte

VOC-analyysien hinnat:

  • Ensimmäinen näyte: 685€
  • Seuraavat, samalla kerralla otettavat näytteet: 425€ /näyte

Katso matkakulujen laskutusperuste tämän sivun alaosasta.

Varaa aika nyt

Omakotitalon PTS 300€

Tarkastetulle omakotitalolle voimme lisähinnasta laatia 10 vuoden kunnossapitosuunnitelman kustannusarvioineen. Tämän avulla voi suunnitella budjettia tuleville vuosille, sitä voi käyttää apuna esimerkiksi rahoitusta haettaessa tai apuna omakotitalon hintaa arvioitaessa.

Kuntotutkimukset

Suoritamme tarpeen mukaan ja erillisen tarjouksen mukaan mm. porareikämittaukset, ilmamäärien mittaukset, lämpökuvaukset, rakenneavaukset, haitta-ainetutkimukset (homeet, asbesti ym.) ja sisäilmamittaukset.

Osakehuoneiston kuntotarkastus 375€

Huoneistojen tarkastus on suunniteltu kerrostalohuoneistojen asumisterveyden- ja turvallisuuden todentamiseen. Se ei siis sisällä kiinteistön yhteisten rakennusosien kuten vesikaton, yläpohjan tai alapohjan tarkastusta mutta on muuten sisällöltään vastaava kuin omakotitalon kuntotarkastus. Raportti pyritään aina toimittamaan 24h kuluessa tarkastuksesta. Varaa aika netistä

Pientaloyhtiön kuntotarkastus + PTS alkaen 1100€

Pientaloyhtiössä, eli enintään kymmenen huoneiston yhtiöissä käytämme kuntotarkastuksen ja PTS:n hinnoittelussa kaavaa jonka mukaan hintaa tule 375€ / tarkastettava huoneisto tai vähintään 750€ / tarkastettava rakennus ja lisäksi PTS maksaa 600€ Varaa aika netistä

Suuremman taloyhtiön kuntotarkastus + PTS

Teemme tarkastukset ja PTS:t myös suuremmille taloyhtiöille mutta näistä laskemme aina erillisen tarjouksen.

Muut palvelut ja hinnat:

Matkakuluveloitus:

  • Uusimaa: 1€ /km lasketaan toimistoltamme Helsingistä tarkastuspaikalle ja takaisin
  • Pirkanmaa: 1€ /km lasketaan toimistoltamme Tampereelta tarkastuspaikalle ja takaisin
  • Varsinais-Suomi: kiinteä matkakulu 200€
  • Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Kymenlaakso: kiinteä matkakulu 100€

Kaikki rakentamiseen tai kunnossapitoon liittyvä konsultointi: 95€ / alkava tunti. 
Päivystyspuheluun vastaaminen iltaisin ja viikonloppuisin: 25€ /15 min
Päivystyskäynnit vaurioiden toteamiseksi: 250€ /käynti + 100% korotettu tuntiveloitus

Myönnämme omakotiliittoon kuuluvien yhdistysten jäsenille 10% alennuksen palveluista (ei koske matkakuluja ja sisäilmatutkimuksia). Muistathan pyytää asennusta ennen tarkastusta.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close