Taloyhtiöt ja PTS

PTS – eli kiinteistön pitkän tähtäimen ylläpitosuunnitelma on lain mukaan oltava kaikilla taloyhtiöillä mutta se on suositeltavaa myös omakotitaloille. Tyypillisesti PTS on 5-10 vuoden päähän ulottuva suunnitelma joka sisältää karkeat arviot tulevien korjausten ja perusparannusten aikataulusta sekä kustannuksista.

Tyypillisesti PTS päivitetään n. 5 vuoden välein ulkopuolisen konsultin toimesta kuntotarkastuksen yhteydessä. Tällaisessa käytännössä on kuitenkin ongelmansa.

Ensinnäkin, tulevien remonttien järjestyksen suunnittelun tulisi tapahtua yhteistyössä konsultin ja taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän kanssa. Osa korjauksista on rakennusterveyden- tai turvallisuuden kannalta kriittisiä ja osa asumisviihtyvyyttä parantavia (ja usein molempia). Suunnitelmaa laadittaessa olisi hyvä käydä hallituksen eli osakkaiden edustajien kanssa läpi heidän toiveensa ja selventää samalla turvallisuuden ja terveyden kannalta kriittiset asiat ja laatia suunnitelma yhdistäen nämä parhaalla mahdollisella tavalla.

Toisaalta viiden vuoden aikana voi kiinteistössä tapahtua paljon joten paraskin suunnitelma saattaa ikään kuin vanhentua jo ennen kuin seuraavaa kuntotarkastusta ja PTS:ää on suuniteltu tilattavaksi. Olisikin suotavaa päivittää suunnitelma vuosittain. Vuosittaisesta päivittämisestä ei tule laisinkaan lisää kustannuksia, sillä vuosittainen päivitys maksaa meillä vain 1/5 siitä mitä PTS normaalisti maksaa (kun PTS ja tarkastus on jo kertaalleen tehty). Tarjoamme siis PTS -asiakkaillemme mahdollisuutta päivittää PTS vuosittain 1/5 sen hinnasta.

Kuntotarkastuksen ja PTS:n hinta lasketaan yksinkertaisesti asuinrakennusten ja huoneistojen lukumäärällä.

 

Ota yhteyttä niin laaditaan teidänkin taloyhtiöön jatkuvasti ajan tasalla oleva PTS!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close